>>Kaksitoista vihaista ääntä huusi ja karjui ja ne olivat kaikki samanlaisia. Nyt ei enää ollut kysymystäkään, mitä sikojen naamalle oli tapahtunut. Ulkopuolella olevat eläimet katsoivat siasta ihmiseen ja ihmisestä sikaan ja jälleen siasta ihmiseen, mutta oli jo aivan mahdotonta sanoa, kumpi oli kumpi.>>

Luin vähän aikaa sitten George Orwellin Eläinten vallankumouksen äidinkielen kirjoitelmaa varten. Olin jo pitkään halunnut lukea kyseisen teoksen ja nyt sitten sain siihen hyvän tekosyyn. Kirjahan on muuten eläinsadun muotoon kirjoitettu poliittinen satiiri, joka kuvaa Venäjän vallankumousta.

Pidin kirjasta todella paljon. Olin tietenkin muiden eläinten puolella, siathan ovat vallan väärinkäyttäjiä. He ovat suorastaan ärsyttäviä: luulevat olevansa muita parempia älykkyytensä takia, mutta tosipaikan tullen kutsuvat koiralaumansa apuun.  Luin kirjan vain mielenkiintoisena eläinsatuna. Mikäli olisin tiennyt vallankumouksesta enemmän, kirja olisi varmasti ollut vielä antoisampi lukukokemus, sillä kirjan henkilöillä on vastineensa historiassa.

Kirjan pohjalta kirjoitin tekstin jonka otsikoksi tuli Vallan väärinkäytön ideologia. Tarkoituksenani oli tehdä mahdollisimman hyvä ja pohdiskeleva teksti, mutta sellaista siitä ei kuitenkaan tullut. Kirjoitelmasta tuli hyvin sekava (mainitsen mm. Pohjois-Korean ohimennen, kerron Hitleristä ja vertaan ihmisiä lampaisiin) mutta sain siitä kuitenkin hyvän numeron. Tekstiä en kuitenkaan viitsi täällä julkaista.

Katsoin myös kirjan pohjalta tehdyn piirroselokuvan.

http://www.youtube.com/watch?v=NZldlyeR8DU

Toisen elokuvan olen katsonut jo aiemmin, mutta katson sen pian uudestaan.

Suosittelen Eläinten vallankumousta erityisesti niille, jotka ovat kirjan aiheesta kiinnostuneita.

                                            1271690087_img-d41d8cd98f00b204e9800998e