Metalligrafiikan kurssi päättyi tänään kritiikkitilaisuuteen. Kurssin aikana ehdin tekemään yhteensä 61 vedosta viidestä eri kaiverruksesta (25+23+10+2+1). Metalligrafiikka ei kyllä todellakaan ole se minun juttuni, sillä edellämainituista vedoksista alle kymmeneen olin täysin tyytyväinen. Epäonnistuneita vedoksia tuli siis paljon.

 

Tehtävänä oli kuvittaa myytti, joten aloitin siitä. Valitsin graioista kertovan myytin, koska se oli vaihtoehdoista mielenkiintoisin (muita mm. myytit Narkissoksesta ja Ekhosta). Alun perin suunnittelin graiojen seisovan tylsästi vastakkain, mutta kun tulin piloillani piirtäneeksi luonnoksen jossa toinen niistä makasi maassa, muutin suunnitelmiani.

Aloitin viivasyövytysmenetelmällä ja taustaan tein akvatintapohjustuksen, joka vastoin odotuksiani onnistuikin todella hyvin. Valitettavasti laatta kuitenkin lopulta tuhoutui, kun kaiverrusta suojanneet teipit pettivät laatan toisen puolen syövytyksen aikana.

 

Lehmän kaiversin pienemmälle levylle. Käytin viivasyövytystekniikkaa ja toisin kuin graioja kuvaavassa kaiverruksessa, tein ääriviivoista ohuet. Koska lehmä ei näyttänyt hyvältä minkään värisessä vedoksessa, päädyin lopulta värittämään sen tusseilla.

 

 

Melko hyvä vedos, vaikka laatan työstämisessä kaikki meni pieleen. Laatta oli naarmuinen, joten päätin tehdä taustan akvatintamenetelmällä. Epäonnistuin kuitenkin hartsipölytyksessä ja jouduin tekemään sen uudestaan, mikä vain pahensi tilannetta. Olisin halunnut taustalle akvatintasyövytyksellä tehdyn tähtitaivaan, mutta koska en sellaista onnistunut tekemään, jouduin tekemään hätäratkaisun. Taustan tähdet on siis tehty ripottelemalla liitupölyä. Kuvan vedos on muuten ensimmäinen johon kokeilin juuri noita värejä ja liitupölyä. Myöhemmin yritin tehdä vielä kaksi siistimpää vedosta, tosin huonolla menestyksellä.

 

 

Eilen malli oli paikalla koko päivän ja piirrettiin croquista. Kokeilin tusseja, kuulakärkikynää, hiiltä, hiilikynää ja lyijykynää, mutta eniten innostuin vesiväreistä, joita normaalisti vihaan. Mielestäni olen ainakin hieman kehittynyt, ainakin kun vertaa alkusyksyyn. 

 

Hiilikynä. Aikaa taisi olla useampikin minuutti. 

 

Vesivärit. Käytin ohuinta sivellintäni, jonka velttous lisäsi haastetta. Malli hillui harjan ja rikkalapion kanssa.

 

Yhdessä vaiheessa malli tuli sen verran lähelle, että piirsin lähikuvan. 

 

Alempana oleva on oma suosikkini. 

 

 

Aikaa minuutti. 

 

Aikaa alle minuutti. Ei siinä kerinnyt liikoja miettimään. Huomasin muuten tykkääväni persusten, lantion ja jalkojen piirtämisestä. :D

 

Vasemmalla kädellä. Ohut sivellin tuotti vaikeuksia, mutta lopputuloksesta tuli mielenkiintoinen.

 

Vasemmalla kädellä piirretty tämäkin. Tällä kertaa käytin tussia. Pidän tästä piirroksesta, vaikka se onkin aika alkeellinen. Ehkäpä se onkin juuri se juttu, joka töherryksessä viehättää. Ja btw, opettajakin muuten nauroi tuolle ilmeelle.. :D

 

Huomenna olisi luvassa viimeiset tunnit väri- ja sommitteluoppia. Tänään sain valmiiksi työkansion, jonka perusteella opettaja antaa arvosanan väliltä 1-5. Olisin toki voinut tehdä kansion paremminkin, mutta varsinkaan värioppi ei kiinnostanut. Sommitteluopin työt ovat sen sijaan jo vähän parempia. 3 olisi arvosanana ihan jees, mutta luultavasti jää pistettä kehnommaksi. Enkä nyt edes voi sanoa, että "ei minun tarvitse osata koska minusta ei tule kuvataiteilijaa vaan kuvaamataidon opettaja", koska tulevan opettajan pitäisi olla väri- ja sommitteluopin asiantuntija. :---D